EMMI Dohányzás Fókuszpont

Hordozható Érintőképernyős Számítógép (HÉSZ)A "Ciki a cigi" iskolai dohányzás prevenciós program a mai gyermekek érdeklődési körét figyelembe véve többek között játék szoftverrel (5-10 éveseknek) és hordozható érintőképernyős számítógéppel (HÉSZ) kelti fel a gyermekek figyelmét az egészséges életmód felé terelni, véleményüket formálni.


A HÉSZ a tanulók számára a tanórák szüneteiben is hozzáférhető az iskolai folyosókra kihelyezve, kb. 16 kg súlyú, két részből álló szerkezet, melynek lábrésze összecsukható, ezáltal könnyen szállítható. Magassága 154 cm, szélessége 63 cm, mélysége álló helyzetben 65 cm.

HÉSZ paraméterei:A gyermekek testmagasságához igazodó nagyságú, színes tetszetős kivitelű, ütésálló képernyővel felszerelt hordozható számítógép.

Mivel szórakoztatja a gyerekeket a HÉSZ?

A HÉSZ segítségével a gyermek szöveges információkon túl a dohányzásmentesség fennmaradását támogató, illetve a leszokásra ösztönöző játékokkal, a Cikiacigi.hu honlap játékaival (pl.: kirakós, kifestő, fogócska, interaktív rajzfilm) és a dohányzás egészségkárosító hatásait bemutató képekkel, rövidfilmekkel és animációkkal ismerkedhet meg.
A HÉSZ megeggyezik a cikiacigi.hu honlap szakmai és játékos elemeivel.

Hogyan juthatunk hozzá?

A HÉSZ készülék a Megyei Kormányhivatalok koordinálásával jut el az iskolákba.
További információk az iskolai program eszközeiről és elérhetőségéről:
megelozes.cikiacigi.hu

A HÉSZ-ről további információk vásárlási szándék esetén:

Hack István
hack@prakticomp.hu
www.e-infopont.hu
+36 20/9465-703
Békéscsaba
Derkovits sor 1.
5600